Първият електродвигател за лек автомобил

Знаете ли кога е направен първият електромобил и къде? Не? Сега ще ви разкажем. През далечната 1988 година в родината на машиностроенето Англия, местният жител Старлей сътворява първият по рода си електродвигател за лек автомобил.

Не може да го сравнявате с днешните двигатели на Тесла, но все пак за онова време е било голям скок в авто индустрията. Но това е само началото и вече през 1893 година Рафорд и Жанто успяват да го внедрят в лек автомобил, въпреки че двете му батерии са били само 200 Ah и 420 килограма.

В днешно време електродвигателите са навсякъде и използването им е нещо, без което не можем. Естествено, както всичко друго и те не са вечни, и това води до намиране на фирма, която да ги ремонтира или пренавие. Един от лидерите в България е фирма „Ди Ви Жи” Сервиз Габрово.


Бизнес в Интернет със собствен сайт

Ако сте решили да си изградите професионален уеб сайт или да пренесете физическия си бизнес в Интернет, вероятно бихте искали да узнаете къде и как може да си изработите сами продаващ сайт, без да имате технически и дизайнерски умения. Информирайте се коя хостинг компания в България предлага такава възможност от публикацията "защо избрах хостинг в Jump?"

Един коментар в “Първият електродвигател за лек автомобил

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам