Най-атрактивните замъци в Англия

Никога не е късно за преоткриване на нови места и вълнуващи преживявания. Ако искате да предприемете едно по-различно пътуване, предлагаме ви да посетите няколко от най-атрактивните замъци в Англия, които мислено ще ви пренесат в една тайнствена, рицарска епоха.

Уиндзор (Windsor Castle) – най-големият от всички, е построен през 11 век след норманското нашествие в Англия. Към днешна дата той е един от най-значимите замъци в Обединеното Кралство и лятна резиденция на Кралица Елизабет II .

Намира се на приблизително 35 километра от столицата Лондон, а покрай него минава небезизвестната река Темза.

Windsor Castle
Снимка: wikipedia

Лийдс (Leeds Castle) е известен с факта, че 6 английски кралици са живели там през Средновековието. Списание Travel channel го обяви за „най-очарователният“ замък на планетата. Градините към него са не по-малко завладяващи за посещение.

Leeds Castle
Снимка: wikipedia

Дувър (Dover Castle) от 12 век е най-ключовата средновековна крепост в Англия заради близостта си до Ла Манша, свързващ Франция и Англия. Ежегодно го посещават над 300 000 туристи от цял свят.

Dover Castle
Снимка: wikipedia

Хевър (Hever Castle) е разположен на югоизток от столицата Лондон и е чудесна възможност за семейна разходка през уикенда. Замъкът е родното място на втората съпруга на Хенри VIII – Ан Болейн. Стаите в него пресъздават именно нейния живот.

Hever Castle
Снимка: wikipedia

Подобно на Leeds Castle, градините на Хевър са като от приказка на Андерсен – с фонтани, вечнозелени дървета, езеро и арки от падащи храсти.

Рочестър (Rochester Castle) e един от най-старите замъци в Кралството, построен през 1 век. Към днешна дата са останали само каменните му стени, а той не функционира. Въпреки това, сградата е типичен пример за норманската архитектура в Англия.

Rochester Castle
Снимка: wikipedia

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам