Има много причини да блокирате някого и не е нужно извинение, за да го направите. Но преди да натиснете бутона за блокиране, добре е да знаете какво ще постигнете и какви са потенциалните последствия за всяка от най-популярните социални мрежи.
Ако решите да блокирате някого във Facebook, той вече няма да може да ви маркира в публикации или снимки и няма да има достъп до публикациите ви. Това също означава, че няма да може да ви кани на събития или групи, нито да започва разговор с вас, нито да ви добавя като приятел.
Със самото блокиране, вече не сте приятели в мрежата. Ако искате да си „починете“ от някого, но да го запазите като приятел, има опция временно да спрете да го следвате, тоест да поставите потребителя „на пауза“ за 30 дни.
Когато блокирате някого в Instagram, той не може да намери вашия профил, както и вашите публикации и истории. Не се притеснявайте, потребителите не получават известия, ако някой ги е блокирал. Ако хората, които сте блокирали, ви споменават в Instagram, това няма да се показва в профила ви.
След блокиране техните „харесвания“ или коментари остават върху снимки и видеоклипове, които можете да изтриете ръчно, ако желаете. Както при Facebook, възможно е временно да скриете публикации от определен потребител, без да ги блокирате.
Twitter ви позволява да скриете профила или само определени публикации за блокирания потребител. След като го блокирате, той не може да ви следва, но вие също не можете да го следвате. Блокирането не изпраща известие до лицето, но то може да види, че е блокирано, ако отвори вашия профил.
Най-важното нещо, което трябва да запомните е, че блокирането в Twitter не скрива вашите публикации от потребителите, ако вашият профил е обществен. Някой, когото сте блокирали, може да види вашите публикации, ако е излязъл от своя потребителски профил.
