Как да се преборим със задържането на вода в тялото

Лятото е вече във вихъра си, а вие е възможно да се чувствате подути и подхунали. Дрехите понякога не ви стават, а тялото изобщо не е във форма за бански! Водното задържане е проблем за много хора и по-специално за нежния пол. Има определени причини, поради които водата се натрупва в тялото ни – това са предимно лоши навици и липса на създаване на по-добри. Разбира се, също и здравословни проблеми, за които често нямаме представа.

Водата на гладно сутрин е изключително полезна за перисталтиката, тя прочиста слузта от червата, токсините, но и също така отваря тялото за прием на вода през целия ден. Хубаво е водата да е на стайна температура и към нея да се добави лимон. Важно е тя да се консумира поне 15 минути преди закуската.

Витамините и минералите са важни за набавянето на нужните елементи, които са отговорни за обмяната на веществата. Грешно е схващането, че хранителните добавки са химия. Те имат голяма част полезно действие и са допълнение към храната с редица билкови екстракти, които подпомагат процесите в тялото да се случват по-добре и по-бързо. Билките и добавките от глухарче, бяла бреза, коприва, червена боровинка имат диуретично действие и много лесно можем сами да си направим чай от тях.

Зелените храни също са шампиони тук – намаляват нивата на естроген и когато се консумират с чист протеин имат способността да намалят водата в тялото. Броколите, зелето, лаймът и спанакът са богати на антиоксиданти и освен това са нискокалорични и доста засищащи.

Консумирането на бързи въглехидрати е нежелателно. Заменете ги с храни с нисък Гликемичен индекс, но когато прекалите и с тях – намалете приема на вода. Тя наистина е нужна за разграждането им, но когато е в повече плюс солта, на следващия ден се оказвате подпухнали.

Всеки може да отиде на сауна или парна баня – това е чудесен начин да изхвърлите излишната вода от тялото си. Преди посещението ви, изпийте 1 литър хладка вода, може да добавите билки или изстискан лимон към нея. Пийте вода през цялото време на заниманието, а след това направете контрастни душове на седалището и краката. За дамите – накрая е препоръчителен антицелулитен крем, който да проникне дълбоко в кожата.

Тренировката или по-точно кардиото, е най-добрият начин за изкарване на водата от тялото (по-специално краката). Ако тренирате с тежести, в тялото ви се задържа вода, затова може би забелязвате по-голям обем на крайниците си в продължение на няколко дни.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам