Интересни факти за Дубай

Всички искате да посетите Дубай като една от най-интересните и красиви туристически дестинации, но малко от вас знаят и са чували интересни факти за тази страна. Ето някои от тях:

Полицаите в Дубай не са като нашите, те карат супер коли като Ферари, Ламборджини и Астън Мартин, като с цената за една кола може да пратите детето си в колеж и да го завърши.

В Дубай строителството е толкова голямо, че дори и да не ви се вярва 25% от строителните кранове в света в момента се намират и работят там.

Изкуственият остров Палм Джумейра се вижда от космоса, но по-интересното е, че за направата му е използван 94 млн. м3 пясък.

В Дубайския хотелски комплекс Бурж Ал Араб има толкова много злато, че ако го използвате за покриване на картини като Мона Лиза, ще покриете над 45 хиляди картини. Другото интересно освен външния вид е, че повечето стаи са неизползваеми и хотелът никога не може да се напълни повече от половината, но въпреки 7-те си звезди кралският апартамент е едва 20 хиляди долара на вечер.

Знаехте ли, че състезанията с камили в Дубай използват за жокеи роботи, като всеки един от тях струва около 10 хиляди долара.

Най-високата сграда в Дубай е Бурж Халифа, но по-интересното и дори звучи налудничаво е, че залезът на първите и последните етажи от всичките 160 е по различно време, а при ясно време самата сграда може да се види от повече от 90 км разстояние.

Повече от 40% от световната търговия със злато отива в Дубай, като 2/3 от жителите всяка година купуват злато – било то за инвестиция или подаръци.

Ежегодно туристите, посетили Дубай и отседнали в луксозните хотели са над 11 милиона души – почти двойно повече от населението на родната ни България.

Въпреки, че свързвате Дубай с несметни богатства, в страната има едва 4 регистрирани милиардера.

Ако живеете в Дубай, то няма да имате постоянен адрес, тъй като поради бързото и разрастващо се строителство няма адресна система.

Местните жители са едва 13% на фона на имигрантите, сформиращи останалите % от жителите.

В Дубай, колкото и да не ви се вярва няма съд, има информационно затъмнение, но пък за разлика от България вземете ли кредит и не го върнете, отивате направо в затвора.

В Дубай кола се купува само с бележка, че работите, като вноските са по 100-150 долара на месец, а бензинът е на цени от 20 долара за 50 литра резервоар.

В летните жеги не може без климатик, но ако сте шейхът на Дубай и имате породисти коне, ще ги изпратите на хладно на островите или по-точно в Англия, докато жегите отминат.

В Дубай може да карате ски или сърф на закрито и каквото и да измислите – с пари може и да го направите.

методи за отслабване

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам