Грешките, които допускаме когато имаме връзка

Да бъдеш с човека, който обичаш, е едно от най-красивите и естествени неща на този свят. Всеки мечтае за идеална връзка и безоблачни отношения, но понякога сами се отдалечаваме от тях, като допускаме основни грешки.

Вижте кои са те и ги избягвайте максимално:

1. Постоянно се оплаквате. Ако дадено нещо не ви харесва или не сте в настроение за него, не е нужно да се оплаквате 24/7. Така според половинката ви ще изглеждате винаги недоволни от живота, включително и от връзката ви, а това може да подейства демотивиращо на всеки. Мрънкането е изключително досадно и неприятно и по този начин ще развалите значително мнението на човека до вас за себе си.

2. Никога не искате помощ и действате винаги сами. Ако се правите на героиня и искате винаги всичко да вършите сами, партньорът ви ще бъде крайно наранен и ще се почувства излишен. Да си вълк единак може и да е интересно, но не и ако си във връзка. Ако толкова добре се справяте сами и сте си самодостатъчни, тогава има ли смисъл да бъдете с половинката си и да я игнорирате постоянно?

3. Обвинявате и обиждате. Всяка една връзка понякога преминава през редица изпитания, но това далеч не ви дава повод да обвинявате и да обиждате непрекъснато своя любим, като го държите отговорен за всичко. Ясно е, че в един конфликт често вина имат и двете страни. Обидите и обвиненията са празник на незряло и детинско поведение, което може да ви струва доста скъпо и накрая да останете сингъл.

4. Правите сцени на ревност. Няма нищо по-унизително и грозно от това да правите сцени на ревност на половинката си, особено на обществено място. Така освен, че излагате него и себе си, се показвате в много лоша светлина на околните и реномето ви може да пострада.

В случай, че поведението на половинката ви е подразнило и има намеса на трети човек, разговорите и изясняването трябва да бъдат мирни, спокойни и на четири очи. Често в подобна ситуация става дума за недоразумение, което ще забравите…, но вашите истерии и сцени ще се помнят дълго време.

5. Обсебващи се. Личното пространство в една връзка е много важно и не бива да се пренебрегва. Трябва да си имате доверие и да не висите постоянно на телефона, обвивайки половинката си с обаждания и смс-си, които  включват разпити къде е, с кого е, защо се бави. Заповедническите съобщения от рода на „веднага се прибирай, иначе…“ са още по-лош вариант. Ако обсебите човека до вас прекалено много, рискувате той да се почувства сякаш се задушава и да се дистанцира от вас.

6. Започнали сте тази връзка не заради любов. Ако сте се впуснали в дадени отношения, без да имате чувства, то така освен, че наранявате партньора си, наранявате и самите вас. Глупаво е да бъдете с някого, за да направите напук на друг, поради общественото мнение или заради убеждението, че това е било „последният влак“ и друг е нямало да ви обърне внимание. Рано или късно ще бъдете разочаровани и още по-самотни от преди.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам