Белиз – разкошно кътче, подканващо към приключения

Тропическо райско местенце, разположено сякаш в сърцето на Централна Америка – така можем спокойно да опишем прелестната страна, сгушила се в бистрите води на Карибско море с тюркоазен цвят.

Често Белиз се спряга и за една от най-красивите страни, заемащи централната част на Америка, която дава началото на големия прочут коралов риф, разполагащ се в западното полукълбо.

Приказен Белиз е прочут не само с тропическите си островчетa, разхвърляни из кристалното Карибско море, ала и с едноименния бариерен риф. Скромната по население и площ американска страна впечатлява с безумни плажове, бистри води и несравнима природа.

Ентусиастите, обожаващи нестандартните експерименти, ще се влюбят в ослепителните бели плажове на Белиз, а гмуркачите ще се насладят на истинския подводен рай, осигурен от големия Белизки бариерен риф. Нещо повече – именно той се счита за вторият по големина риф, привличащ целогодишно хиляди туристи и гмуркачи от цял свят.

Официалният език в Белиз е английски, което предразполага към сладки приказки надълго и нашироко с местното население запознавайки се с културните особености на това разкошно кътче.

Местните жители са изключително дружелюбни към туристите и са винаги подготвени с по някоя друга любопитна история, била тя за местна традиция или интересен факт за ширините на Белиз.

Белиз – подводен рай за гмуркачи и съвършена почивка за туристите

Централноамериканската страна предлага за всекиго по нещо – страхотна възможност за гмуркачите да се запознаят с необятния морски свят благодарение на големия Белизки бариерен риф и прелестно кътче, предлагащо неповторими преживявания, които всеки новодошъл ще запечата в сърцето и съзнанието си.

Страната разполага с богато културно наследство и история, превръщайки Белиз в невероятно силно желана дестинация за прекрасни моменти с любими хора. Дивата природа на Белиз е максимално съхранена като повече от 60 % от територията ѝ е представена от красиви и гъсти тропически гори.

Статията е предоставена от webselo.com | 0898 62 30 62

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам