Бързо ли работи мозъкът ти – тест

Ако се чудиш дали мозъкът ти работи все още на пълни обороти или имаш нужда от една дълга почивка точно сега, за да го рестартираш, разбери като направиш предложения по-долу тест:

Само 5 от 100 души се справят с теста от първия път. Дали ти ще си сред тях? 

1.Където и да си в момента, затвори очи. Сега назови 10 предмета, които се намират около теб. Отвори очи и сравни какво виждаш, и какво изброи.Ако си успяла да назовеш 8 или повече, то тогава всичко е наред. Добрата новина за теб е, че разполагаш с мозък, работещ на пълни обороти. Но ако са по-малко от 5… упс, може би това не е чак толкова добре. Вероятно имаш нужда от почивка или малко по-усилено съсредоточаване.

2.Вземи един лист хартия и напиши сам/а (или помоли някого) 10 съществителни, които нямат връзка помежду си. След това може да усложниш задачата, като разшириш диапазона и включиш прилагателни и глаголи. Погледни листа за 30 секунди, обърни го и повтори думите в правилната последователност, в която са написани. Ако си пропуснала 1-2 думи – чудесно, но това не означава, че трябва да спираш да тренираш паметта си!

3.Дешифрирай анаграмите.
Състави думи от предложените букви за 1 минута.
ЧЕЮЛРИКПЕНИ
НАКВЦИАЯ
ЯОЛТ

4. Продължи числовия модел, имаш 1 минута:
1 2 4 7 11 16 ..

5.Представи си, че разполагаш с 3 златни монети, едната от които е фалшива, и една везна. Фалшивата монета тежи по-малко от другите Как ще определиш коя монета е фалшива?

Отговорите по-долу:


3. Анаграми
приключение
ваканция
лято

4. 22

5. като поставиш 2 от монетите на везната, ако тежат еднакво, значи третата е фалшивата.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам