Шест начина да превърнете стреса в мотивация

Много пъти сме писали за негативните последици от стреса върху физическото и психическото състояние. Те са безспорни, но в същото време стресът в малки количества може да бъде и полезен. Просто човек трябва да умее да го превръща в мотиватор, пише Inc.com. Ето как може да стане това:

1. Възползвайте се от чувството за спешност.
Когато сте стресирани, имате чувството, че всяка задача е неотложна и че закъснявате с нейното изпълнение. Това ви помага да виждате вашите отговорности и задължения значително по-ясно и да се фокусирате по-добре. Стресът може да ви принуди да работите по-усилено и по-ефективно. Когато мислим, че светът около нас гори, имаме повече енергия, за да се справим с нещата по-бързо.

2. Слушайте тялото си и се учете от трудностите.
Когато сте най-напрегнати, направете крачка назад, за да анализирате ситуацията. Именно в моментите, когато действаме на предела на нашите способности, научаваме за себе си неща, които никога не бихме осъзнали при нормални обстоятелства.

По този начин може да разберете кои са нещата, които ви стресират и защо те ви влияят по този начин. В тези изключително напрегнати ситуации нашите тела и умове могат да ни кажат много неща. Вслушайте в тях и ще разберете как да продължите напред, по-силни от преди.

3. Използвайте стреса като причина, която да ви върне във фитнеса.
Упражненията ни карат да се чувстваме по-жизнени и ни помагат да водим по-здравословен живот. Тренировките може да успокоят ума ви и да ви накарат да се чувствате по-решителни в трудни ситуации. Въпреки, че в най-напрегнатите моменти мислим, че нямаме времето или желанието да тренираме, няколко кратки упражнения са достатъчни, за да подобрят вашето цялостно състояние.

4. Приемете трудната ситуация като предизвикателство.
Гледайте на всичко, което трябва да направите, като на предизвикателство. Един ден ще погледнете назад към този тежък период и ще си припомните начина, по който сте се справили с него. Понякога животът е труден и осъзнаването на този факт може да ви помогне да преодолеете препятствията, пред които се изправяте.

5. Концентрирайте се върху по-голямата картина.
Когато направим крачка назад и погледнем по-голямата картина, разбираме, че нещата не са толкова страшни, колкото сме си мислили. Кое е най-лошото нещо, което може да се случи?

Много често приемаме твърде сериозно неща, които в крайна сметка не са толкова значими. Именно по тази причина отстъпването назад и обективното разглеждане на ситуацията може да промени нашата гледна точка за проблемите, пред които сме изправени.

6. Стресът като катализатор за действие.
Винаги е по-добре да направите нещо, отколкото да чакате проблемът да се разреши от само себе си. Впрегнете цялото натрупано напрежение, за да се изправите на крака и да започнете работа по коригирането на неприятната ситуация.

Подобни публикации:

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам