Таро колодите, подходящи за начинаещи

Картите таро са един от най-популярните и привлекателни гадателски инструменти, който се използва още от дълбока древност. В наши дни се наблюдава една уникална тенденция- все повече хора се насочват към окултизма и езотериката в търсене на собствения си път и често всичко започва от желанието да узнаят част от бъдещето си и да опознаят по-добре духовния и вътрешния си свят.

На много езотерици им е известно,че ритуалите често трябва да бъдат съпровождани с предварително гадаене и картите таро са универсален избор за подобно начинание.

Ако обаче сте начинаещ с тях, добре е да сте наясно,че не всички колоди са подходящи за стартово обучение. В този материал ще ви представил онези, които са добър избор за първите ви стъпки в предсказателните занимания и себепознанието. Не забравяйте да се съсредоточите максимално и да се доверите на интуицията си, когато започнете работа с тях. Понякога отговорите са вътре в нас и чакат правилния момент да излязат на повърхността.

Robin Wood Tarot

Robin Wood те пренася в своя странен свят и оставаш определено там. Следва доста явно традицията на Райдър-Уейт и с някои козметични елементи. Символизмът остава почти същия и е доста лесно забележим за окото на начинаещия. Има някои карти, при които има промени, но в по-голямата част аз бих ги нарекла подобрения.

Такъв е случая с картата ‘Смърт’, където плашещото много хора скелетно изображение на един от четирите конника от Апокалипсиса е заместено от далеч по-малко шокиращата качулата фигура. Символиката на „прераждане“ е много по-силно засегната, отколкото при традиционния Уейт, поради сравнително голямото пространство, което заема бялата роза, символ на чистотата в задния фон на изображението.

Druidcraft  Tarot

За почитателите и онези, които се чувстват свързани друидизма, това определено е чудесна колода, с която биха могли да започнат заниманията си с Таро. Има няколко дребни неща, с които ще трябва да се примирите, обаче. Това са промените в имената на някои от големите аркани. При изучаването им ще трябва да направите в записките си една разделителна черта на един отделен лист и да помислите каква е разликата между изображението и заглавието във вашата колода и принципно приетото изображение и заглавие в повечето други колоди. Има малки промени и в дворцовите карти, където вместо пажове, рицари, кралици и крале имате принцеси, принцове, кралици и крале.

Crystal Visions

За онези от вас, които намират нещо „страшно“, твърде „тъмно“ в традиционните изображения, за онези, които по някаква причина не могат да работят и интуицията им блокира винаги като видят тази „Кула“, или тази „Смърт“ или някоя друга, не особено приятна карта, тази колода е за вас. Тя има много нежна енергия, в нея има нещо невинно, почти детско и бонбонено. Минусът й е, че е твърде женска и рядко може да видите мъж в нея, особено в „главната роля“ в картата. За малкото мъже вътре са характерни по-скоро женствените черти. Подходяща е за случаи, когато искате да получите отговора по-нежно, не толкова стресиращо и когато търсите загубеното женско в себе си. Би би чудесно решение, ако гледате на някого, който за първи път се сблъсква с Таро и има резерви по отношение на него.

Артурово Таро

Тази колода е идеална за почитателите на легендата за Крал Артур, Камелот и рицарите на кръглата маса както и за онези, които са привърженици на вещерството и природната магия като цяло. Интересното при нея е,че всяко тълкувание освен своето универсално предназначение разполага и с кратка история на персонажите, които заемат определена карта. В Артуровото таро, всички карти са логически изобразени спрямо легендата. Картата „Императорът“ носи лика на Артур, „Императрицата“ е Гуиневир, „Магьосникът“, разбира се е представен като добре познания на всички Мерлин и тн.

Подходяща е за всякакъв тип подредби, носи една особена и мистична енергия, която мислено е способна да пренася в далечните времена, когато към магьосничеството на много места са се отнасяли с почит и уважение и е било смятано не за проклятие, а за дар и висша мъдрост.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам