методи за отслабване

Грижа за покрива от битумни керемиди

битумни керемиди Основното предимство при избора на битумни керемиди е разнообразието от формите и вариациите на цветовете. Не случайно в САЩ повече от 80% от домовете са покрити с тези керемиди, а в Европа са сред трите най-популярни по отношение на продажбите материали.

Предпочитанията към меките покриви глобално нарастват, тъй като материалът е дълготраен, официалната гаранция е не по-малко от 15 години, а на най-качествените стига до 35 години и повече.

Битумните керемиди изискват специфични грижи като навременното идентифициране и елиминирането на най–малките дефекти при покривите, отколкото да се извършва впоследствие основен ремонт на целия покрив.

Битумните керемиди са лесни за инсталиране и не се поддават на неблагоприятни метеорологични условия, като например градушката. Материалът не изисква тониране и не корозира. За да се запази покривът в перфектно състояние, е достатъчно да се прави планова проверка и необходимата поддръжка.

Инспекцията се препоръчва 2 пъти годишно: през пролетта и през есента. Процедурата на проверка трябва да започне с почистването на отпадъците от покрива. За малките боклуци се използва мека четка, за да се избегне повреждане на мекото им покритие. Едрите отпадъци и падналите клони се отстраняват на ръка.

След разчистването на покрива, се почистват и улуците за безпрепятствено оттичане на водата. Проверява се и за евентуално наличие на леки наранявания и дефекти, като за тяхното премахване ще е нужна намесата на специалист.

На битумните керемиди понякога се образуват мъх, лишеи и други малки растения. Отстраняват се чрез специални средства на водна основа, достъпни в специализираните магазини, като е важно да се следват инструкциите на опаковката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.