5 навика на добрата кредитна история

От добрата кредитна история зависи това, дали ще ви бъде отпуснат заем или не. Повечето хора не се замислят, но тя наистина е изключително важна. Вижте защо.

Кредите извлечения непрекъснато се проследяват

Всяка банка има практика да проследява кредитните карти на клиентите си, преди да отпусне заем. Тя проверява дали има неизплатени задължения, историята на плащанията и вноските.  Хората, които редовно следят тези неща, ускоряват по-бързото отпускане на заем. Освен това при нередност можете навреме да сигнализирате на банката и да предотвратите неприятна ситуация.

Водене на дневник

Хората, които водят дневник на месечните си доходи, са хората с добра кредитна история. При тях всичко е планирано и никога не закъсняват с плащанията си. За да си помогнете с тази задача, можете да изтеглите приложение и да вписвате там месечните си разходи и приходи.

Следят всяко плащане

Следенето на всяко плащане с кредитна или дебитна карта е още един плюс, който може да ви спести излишни проблеми. Това ще ви помогне и да разпределите по-добре парите си, и да избегнете евентуално начисляване.

Обмисляне

Винаги мислете, преди да прибегнете до нов кредит. Дори и хората с добра кредитна история прибягват до този метод за снабдяване със средства. Но разлика от болшинството, те премислят много добре всяко свое действие. Никога не предприемат импулсивни действия и не се поддават на изкушения. Помислете добре и за вариант за рефинансиране на кредит.

Защита от кражба

Все по-често е вроятно да станете жертва на кражба на личните данни. За да се предпазите от това, следете извлеченията си. При несъответствие, веднага се обадете на банката. Така няма да ви се налага да доказвате, че не сте теглили пари и ще си спестите излишни главоболия.

Източник: http://vsichki-krediti.com/

методи за отслабване

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам